fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Smile Nation novičke – pregled poletnih dogodkov

  Smile Nation novičke – pregled poletnih dogodkov

  Dragi Smile Nation Slovenia family, poletje se bliža h koncu, ponovno se bomo vrnili v šolske klopi in pričeli z nabiranjem novega znanja in izkušenj. Upamo, da ste poletje preživeli kar se da sproščeno, brezskrbno, odkljukali katerega izmed mest in držav na svojem travel bucket listu, izkusili zabavne trenutke in s svojimi najbližjimi ustvarili nepozabne spomine. Zraven vsega tega pa upamo, da ste se imeli priložnost udeležiti tudi katerega izmed dogodkov, ki se je odvil v poletnih mesecih pri nas in v tujini. V današnjem blogu bomo na kratko preleteli dogajanje zadnjih nekaj mesecev in izpostavili spektakularne dogodke, ki so se zgodili. Od Smile Nation Slovenia 2021 sta minila že dva meseca, nam pa se zdi kot bi se vse skupaj odvilo včeraj. Če si še niste uspeli napolniti svojih baterij izkoristite zadnji dan za počitek in regeneracijo, saj verjamemo, da bo začetek novega šolskega leta poln izzivov in raznovrstnih aktivnosti.

  Nizozemska

  V začetku julija so v Venlu, v Limburgu, na Stereo Sunday gostili približno 20.000 obiskovalcev. Dogodek je bil prvi festival na prostem, ki se je zgodil od začetka pandemije na Nizozemskem. Bil je tudi prvi brez  kakršnihkoli omejitev. Razprodani festival je zabaval množico domačih in tujih udeležencev ter ponudil možnost znanim izvajalcem elektronske glasbe, da ponovno stopijo na oder in s svojo glasbo navdušujejo večtisočglavo množico. Na dogodku so nastopili priljubljeni izvajalci, kot so Lucas & Steve, Moksi, Wildstylez in Bizzey.

  Ker na dogodku ni bilo dodatnih omejitev so udeleženci ob vstopu na dogodek morali predložiti potrdilo o negativnem izvidu testa za COVID-19, ali dokazilo o opravljenem in zaključenem cepljenju proti virusu.

  Srbija

  EXIT Festival je bil prvi veliki festival v Evropi, ki je ponovno odprl svoja vrata. Prvo noč se je na prizorišču zbralo več kot 42.000 obiskovalcev iz več kot 70 držav. Dušan Kovačević, ustanovitelj in izvršni direktor EXIT Festivala, je o ponovnem zagonu dejal:

  “Verjamem, da je to naša usoda. Pred 20 leti, po vsej bedi, ki se je zgodila na Balkanu v 90. letih, je bil EXIT simbol vrnitve v normalno življenje v regiji. In leta 2021 je festival EXIT spet znak normalnega življenja po pandemiji, vendar tokrat na svetovni ravni. Energija, ki je vladala v trdnjavi, ko se nas je na tisoče spet združilo, nas je povzdignila na najvišjo možno raven in odprla novo dimenzijo festivalske izkušnje. Verjamem, da se je moral vsak od nas vščipniti, da se prepriča, da ne sanja. “

  Z dinamičnim lineupom kot so DJ Snake, Amelie Lens, Charlotte de Witte Maceo Plex, Paul Van Dyk in številni drugi, se je Petrovaradinska trdnjava v štirih dneh spremenila v varno zavetje ljubiteljev elektronske glasbe in jim omogočila doživetje po katerem smo vsi hrepeneli tako dolgo.

  Belgija

  Tomorrowland je vse znova navdušil s čarobno digitalno edicijo Around the World 2021. Organizatorji so poskrbeli za resnično edinstveno doživetje, ki je vsem udeležencem zagotovilo neverjeten vikend. Ker se festival žal tudi letos ni mogel odviti v fizični obliki, so organizatorji že drugič izvedli Tomorrowland Around the World, kjer so se najboljši izvajalci elektronske glasbe predstavili s spektakularnimi ekskluzivnimi nastopi, do katerih so lahko dostopali gledalci s celotnega sveta kar iz udobja lastnega doma. Digitalni festival je postregel s kar 35 urami najkakovostnejše glasbe. Na odru so izvajalci predstavili kar 119 še neizdanih ekskluzivnih skladb. Z neverjetno dobro energijo je bila skladba SHOUSE ‘Love Tonight’ najbolj predvajana skladba na Tomorrowlandu Around the World 2021. Na 6 očarljivih digitalnih odrih je nastopilo več kot 40 najbolj priznanih svetovnih izvajalcev na elektronski sceni, med njimi so bili Afrojack, Alan Walker, Amelie Lens, Armin van Buuren, Charlotte de Witte, Kölsch, Lost Frequencies, Nicky Romero, Tale Of Us , Vintage Culture, če jih naštejemo le nekaj. Zagotovo drugačno in nepozabno doživetje za gledalce, kot tudi za izvajalce!

  ZDA – Chicago, Illinois

  Z vrnitvijo festivalov, ki so nam prinesli občutek optimizma, je eden najbolj znanih festivalov v ZDA uspel ne le nadaljevati svojo tradicijo, ampak tudi ni imel negativnega vpliva na skupnost. Lollapalooza v Chicagu je praznovala 30-letnico obstoja, hkrati pa je bila razglašena za dogodek, ki ni povzročil množičnega širjenja virusa. Festival je obeležil kar 385.000 udeležencev, v štirih dneh pa so na 8 različnih odrih nastopili najbolj priznani izvajalci na svetu. Med drugim so udeleženci lahko prisluhnili Miley Cyrus, Illeniumu, Steve Aokiju, Tchamiju, Tyler, the Creatorju, Marshmellotu, Post Malone-u, Foo Fightersom ter mnogim drugim talentom najvišjega standarda.

  Med tem, ko je ta festival potekal v fizični obliki, se je vseeno veliko število ljudi odločilo, da bodo celotno Lollapaloozo gledali iz udobja svojega doma prek Huluja.

  Upamo, da se bomo kmalu spet lahko družili na Smile Nation Slovenia, do takrat pa vam želimo sproščen in zabaven začetek novega šolskega leta.

  Spremljaj nas na naših družbenih omrežjih, da boš prvi/prva izvedel/a sveže novice in se vidimo kmalu!

  Instagram

  Facebook

  Youtube

  Se beremo! =)

  Barbara Potrč – Smile Nation blogerka =)

  You don't have permission to register