fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  INTERVJU: Tim Urbanya o festivalskih trenutkih, video igricah in glasbenih začetkih

  INTERVJU: Tim Urbanya o festivalskih trenutkih, video igricah in glasbenih začetkih

  Pozdravljeni v novem tednu in novem blogu. Tokrat smo klepetali s Timom Urbanyo, slovenskim DJem, ki se z glasbo ukvarja že od leta 2003, ko je popolnoma po naključju in zgolj iz zabave pristal za mešalno mizo. V Timovih setih lahko slišimo mešanico izvorne house glasbe, tech house  ter deep house, z dodatki vokalov in melodij. Tima si imel/a možnost slišati na naših preteklih dogodkih, v Smile at Home prenosu iz prečudovitega Pirana, ali v kateri izmed epizod RH 202, na Valu 202. V nadaljevanju preberi več o Timovem ustvarjanju, o nepozabnih dogodkih na katerih je nastopil in o njegovem preživljanju preteklega leta.

  Kako bi opisal svoj stil glasbenega ustvarjanja?

  Glasbe zase že nekaj časa ne produciram, sem pa še zmeraj velik ljubitelj in prenašalec čistokrvnega house in tech-house zvoka. 

  Kdaj si začel svojo glasbeno kariero in kaj je pripomoglo k tvoji odločitvi? 

  Moj hobi se je prevesil v poklic kmalu po prelomu tisočletja oz. nekaj let po tem, ko sem prvič stopil za mešalko. Zgodilo se je zelo organsko in nenačrtovano. Prirejali smo žure, rolali muziko in ob tem neizmerno uživali. 

  Kateri izmed dogodkov na katerih si nastopil ti je ostal najbolj v spominu in zakaj? Festival EXIT, predvsem zaradi edinstvene lokacije, na domačem pa bi rekel Kurzschluss z Erickom Morillom in/ali kateri iz serije dogodkov RH 202 Live na Mladininem Odru. 

  Kaj ali kdo ti predstavlja največjo inspiracijo?

  Zgodbe o uspehu.

  Katera je po tvojem mnenju najboljša plesna skladba vseh časov?

  Daft Punk – One More Time

  Opiši občutke, ko si bil na festivalu kot udeleženec, v primerjavi z občutki ko si nastopal na odru.

  Vse ima svoj čar in še vedno sem mnenja, da so festivalski trenutki eni najlepših in nepozabnih trenutkov v mojem življenju. Biti na festivalu kot udeleženec pomeni, da si se prišel zabavat in to je tudi tvoja edina misija. Če si tam kot nastopajoči, pomeni da je tvoja naloga zabavati obiskovalce, tukaj pa že govorimo o neke vrste odgovornosti. 

  Kako se soočaš s trenutno situacijo v svetu in z življenjem v karanteni? Katere tri stvari so ti pomagale pri preživljanju časa doma? Kaj je bil tvoj karantenski hobij?

  Tako kot večina, komaj čakam, da bo vsega tega konec. 🙂 Vesel sem, da lahko kljub temu opravljam svoje delo na radiu in tako ostajam v stiku z vsemi novostmi. Težko si seveda predstavljam življenje v karanteni brez interneta, računalnika, Netflixa in dobre glasbe. 

  Kaj je tvoj guilty pleasure? 

  Video igrice, filmi in odkrivanje zanimivih kanalov na YouTube.

  Katerega izmed družbenih omrežji najraje uporabljaš, kje te lahko najdemo? 

  Zadnje čase se najraje zadržujem na Instagramu. Najdete me @timurbanya.

  S tremi besedami opiši svoje doživetje, ko si nastopil na Tuševem Teku Barv/Smile Nation Slovenia.

  Zabavno, napeto, nepozabno. 🙂 

  Vročih 5:

  Tomorrowland ali Ultra Music Festival

  Techno ali EDM

  Digital mixer ali analogni mixer

  Apple Music ali Spotify

  Obiskati dogodek ali nastopiti na dogodku in se zabavati do konca 🙂

  Tima Urbanyo lahko najdeš na Instagramu in Facebooku, če do zdaj še nisi uspel/a pa si zavrti njegov Smile at Home set, ki ga lahko najdeš na našem YouTube kanalu.

  Več informacij o dogajanju in nastopajočih sledi kmalu. Spremljaj nas na naših družbenih omrežjih, da boš prvi/prva izvedel/a sveže novice! Ne pozabi pa tudi na posebno akcijo, ki vsem članom Tuš Kluba do konca marca prinese 20% popust na Smile Nation Slovenia 2021 vstopnice. Zagotovi si svojo še danes na Entrio.si!

  Instagram

  Facebook

  Youtube

  Se beremo! =)

  Barbara Potrč – Smile Nation blogerka =)

  You don't have permission to register