fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  INTERVJU: Josh Somen o svojih preteklih nastopih, glasbenem ustvarjanju in zanimivih hobijih

  INTERVJU: Josh Somen o svojih preteklih nastopih, glasbenem ustvarjanju in zanimivih hobijih

  Pozdravljeni v novem tednu in novem blogu. Mesec marec se počasi zaključuje, prav tako pa tudi naša Tuš Klub akcija. Le do 31.3.2021, do 23:55 še imaš čas, da si zagotoviš svojo vstopnico za Smile Nation Slovenia 2021 po znižani ceni. Odpravi se na entrio.si, uporabi Tuš Klub popust in prihrani kar 20% ob nakupu vstopnice. V današnjem blogu lahko prebereš intervju z Josh Somenom. Pogovarjali smo se o njegovem glasbenem ustvarjanju, nastopih, ki so mu najbolj ostali v spominu in njegovih zanimivih hobijih. 

  Kako bi opisal svoj stil glasbenega ustvarjanja?

  Stil ustvarjanja se z leti in trendi spreminja. Skozi vsa leta mi je bil HOUSE kot stil najljubši, zraven HIP-HOP-a in FUNK-a. V najstniških letih, sem poslušal Rock in “New age rock” (Green Day, Limp Bizkit, Rage Against The Machine….)  Danes mi je všeč tudi TRAP samo, da ima pesem dober flow in, da je melodična.

  Kdaj si začel svojo glasbeno kariero in kaj je pripomoglo k tvoji odločitvi?

  Glasbeno kariero sem začel tam okrog leta 2003. Starejši brat mi je takrat dal nekaj glasbe, da sem si jo presnel na CD-je in začel vrtet v takrat priljubljenem srednje velikem lokalu domačega kraja Lenart. Nato sem nadgrajeval svoje znanje in začel mixat po ritmu. 

  Kateri izmed dogodkov na katerih si nastopil ti je ostal najbolj v spominu in zakaj?

  Od dogodkov hmmm… Forestland festival na Hrvaškem nekaj let nazaj, ko je deževalo in smo iz velikega odra prestavili dogajanje v manjšo kupolo – šotor. Tam je bilo vzdušje, kot še ga nisem doživel, na vsak prehod, “break”, kick je publiki dogajalo na polno. 

  Od klubskih dogodkov, pa Supra Travel Novo leto Bratislava, zadnji dan (1.1.2020) – klub Masquerade v centru Bratislave, tam je bilo vzdušje noro. Bilo je še veliko nepozabnih klubskih nastopov, ali manjših nastopov, ki so bili nepozabni.  Sploh ni bilo pomembno koliko je bilo ljudi, ampak energija in vibe, ki so ga puščali na plesišču. Tudi glasbeni žanr sploh ni bil toliko pomemben, ker sem tudi v Celju imel nekaj nepozabnih RNB-HIP-HOP nastopov. 

  Kaj ali kdo ti predstavlja največjo inspiracijo?

  Nimam nekakšnih posebnih idolov, ki bi mi dajali inspiracijo. Spremljam DJ in artiste večih žanrov, eden priljubljenih ustavrjalcev je DIPLO, v house glasbi mi je bil velika inspiracija zdaj že pokojni Erick Morillo.

  Katera je po tvojem mnenju najboljša plesna skladba vseh časov?

  HOUSE

  Opiši občutke, ko si bil na festivalu kot udeleženec, v primerjavi z občutki ko si nastopal na odru.

  Na odru nisi toliko sproščen, gledaš da poskrbiš za čim boljši nastop. … ko sem v publiki se odklopim in se predam ritmom in uživam v glasbi.

  Kako se soočaš s trenutno situacijo v svetu in z življenjem v karanteni? Katere tri stvari so ti pomagale pri preživljanju časa doma? Kaj je bil tvoj karantenski hobij?

  Prvo sem si poiskal redno zaposlitev v tujini (Avstrija) kjer še vedno delam. Z glasbo sem se bolj malo ukvarja. Posnel kak set, prebiral glasbo po portalih, odvrtel kakšno privat zabavo za manjše število ljudi. Zanimivo, da sem v karateni odkril nov hobi, ki me začel tako veselit, da sem že opravil tečaje v tujini in razmišljam, da bi mogoče kaj več nastalo iz tega hobija. Ta dejavnost je barberstvo (brivstvo). Že skoraj desetletje ima brado in med tem časom sem obiskal veliko barberov (brivcev) in se tako navdušil nad to dejavnostjo. 

  Kaj je tvoj guilty pleasure?

  Moto cross (enduro) in kickbox.

  Katerega izmed družbenih omrežji najraje uporabljaš, kje te lahko najdemo?

  Najraje uporabljam Instagram (@joshsomen). 

  S tremi besedami opiši svoje doživetje, ko si nastopil na Tuševem Teku Barv/Smile Nation Slovenia.

  Nepozabno, Vrhunsko, Pozitivno.

  Vročih 5:

  Tomorrowland ali Ultra Music Festival – EXIT

  Techno ali EDM – HOUSE

  Digital mixer ali analogni mixer – OBOJE 

  Apple Music ali Spotify – TIDAL

  Obiskati dogodek ali nastopiti na dogodku – OBOJE

  Josha lahko najdeš na Instagramu in Facebooku, če do zdaj še nisi uspel/a pa si zavrti njegov Smile at Home set, ki ga lahko najdeš na našem YouTube kanalu.

  Več informacij o dogajanju in nastopajočih sledi kmalu. Spremljaj nas na naših družbenih omrežjih, da boš prvi/prva izvedel/a sveže novice! 

  Instagram

  Facebook

  Youtube

  LinkedIn

  Se beremo! =)

  Barbara Potrč – Smile Nation blogerka =)

  You don't have permission to register