fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  INTERVJU: CHRNS o svojih glasbenih začetkih, inspiraciji in Smile Nation Slovenia

  INTERVJU: CHRNS o svojih glasbenih začetkih, inspiraciji in Smile Nation Slovenia

  Smile Nation Slovenia, vikenda je konec in pozdravljamo vas v zadnjem tednu najkrajšega meseca v letu. Do dogodka leta nas uradno ločijo le še štirje meseci, early bird vstopnic po predprodajni ceni 29€, ki si jih lahko zagotoviš na Entrio.si pa počasi zmanjkuje. 

  Za današnji blog smo ti pripravili nekaj drugačnega – pogovarjali smo se s CHRNS-om, mladim mariborskim DJem in producentom, ki nas je s svojo pozitivno energijo in skrbno izbranimi hiti zabaval na Smile Ljubljana Special Edition in v Smile at Home streamu, ki smo ga posneli na Vršiču. V nadaljevanju preveri kaj CHRNS pravi o svojem glasbenem ustvarjanju, trenutni situaciji in kakšen je njegov “guilty pleasure”.

  Kako bi opisal svoj stil glasbenega ustvarjanja?

  Na začetku sem ustvarjal predvsem melodično elektronsko glasbo, ki bi se najlažje karakterizirala kot ‘progressive house’. Še zdaj rad delam tak stil pesmi, kjer prevladujejo vokal in melodije ter so hkrati dobra izbira za festivale, se pa poskusim ne omejevati in ustvarjati le tega. Tako sem z nekaterimi zadnjimi izdajami, predvsem z remixi, zašel bolj v pop vode, kam me bo odneslo v prihodnosti, pa še ne vem. Enostavno poskušam ustvarjati tisto, kar mi v danem trenutku daje inspiracijo.

  Kdaj si začel svojo glasbeno kariero in kaj je pripomoglo k tvoji odločitvi?

  Že ob koncu osnovne šole sem želel postati DJ, čeprav se ne spomnim, kaj je bil povod za to. Imel sem srečo, da sem dobil za končano šolo od staršev DJ kontroler, s katerim sem začel doma snemati razne mixe in jih nalagati na splet. Ko so me na tak način odkrili lokalni organizatorji in sem začel nastopati kot DJ se mi je zdelo, da bi bilo super, če bi lahko predvajal tudi skladbe, ki bi bile moje avtorsko delo, in tako sem začel producirati. Danes sicer produkciji posvečam bistveno več časa kot DJ-anju, bi pa težko rekel, kaj od tega mi je ljubše. 

  Kateri izmed dogodkov na katerih si nastopil ti je ostal najbolj v spominu in zakaj?

  Težko si je izbrati najljubšo stvar, ne glede na to ali gre za nastop, pesem, film, hrano ali kaj tretjega. Kar nekaj dogodkov je takšnih, ki mi bodo za vedno ostali v spominu. Prvi izmed njih je definitivno nastop pred Martin Garrixom, ko sem delal “warm-up” zanj, hkrati pa je bil to komaj moj drugi nastop. Poleg tega velja omeniti še nastop na lokalnem Stellar Beat festivalu, nastope v ljubljanskem Cirkusu in navsezadnje tudi lanskoletni  “koronski” Smile Ljubljana, ki je bil prava poživitev teh neprijetnih časov.

  Kaj ali kdo ti predstavlja največjo inspiracijo?

  Inspiracijo jemljem iz različnih stvari. Zelo veliko je običajno dobim po uspešnih nastopih, bodisi klubskih ali festivalskih, ko vidim srečne in zadovoljne ljudi plesati na mojo glasbo. To mi daje zagon za ustvarjanje nove glasbe, podobno pa velja tudi za festivale, ki se jih udeležim kot poslušalec. Poleg te pozitivne energije, ki je prisotna na festivalih, pa inspiracijo jemljem tudi iz vsakodnevnih stvari in občutkov. Ni nekega pravila, kaj točno pripomore k večjemu ustvarjalnemu navdihu – lahko je druženje s prijatelji, pesem na radiu, šport – karkoli, kar mi vzbudi pozitivne občutke.

  Katera je po tvojem mnenju najboljša plesna skladba vseh časov?

  Težko se odločim za najljubšo pesem, če pa bi se že moral, pa bi najverjetneje izbral Reload Sebastiana Ingrossa, Tommyja Trasha in Johna Martina.

  Opiši občutke, ko si bil na festivalu kot udeleženec, v primerjavi z občutki ko si nastopal na odru.

  Občutki so vsaj pri meni precej podobni. Festivali imajo “v zraku” neko pozitivno energijo, ne glede na to na kateri strani odra si in jaz uživam na obeh. Ko nastopam, je del mene zmeraj zaskrbljen, da ne bi bilo kakšnih tehničnih težav z opremo, česar pa kot poslušalec seveda ne občutim.

  Kako se soočaš s trenutno situacijo v svetu in z življenjem v karanteni? Katere tri stvari so ti pomagale pri preživljanju časa doma? Kaj je bil tvoj karantenski hobij?

  Kot oseba, ki so ji bila potovanja velik del življenja v trenutnih časih ne uživam enako, kot sem prej, se pa bolj posvečam športu, branju, mogoče igram več tudi video iger. Več časa imam tudi za ustvarjanje glasbe, ampak manj inspiracije, tako da komaj čakam, da bodo razmere po svetu spet boljše in bo možno potovati.

  Kaj je tvoj guilty pleasure?

  Italijanska hrana.

  Katerega izmed družbenih omrežji najraje uporabljaš, kje te lahko najdemo?

  Najdete me lahko na instagramu, facebooku in twitterju pod uporabniškim imenom chrnsmusic, drugače pa nisem preveč navdušen nad uporabo kateregakoli izmed njih. Sicer jih uporabljam za komunikacijo s prijatelji in objavo stvari povezanih z glasbo, vendar se mi zdi, da prinašajo tudi veliko negativnih stvari.

  S tremi besedami opiši svoje doživetje, ko si nastopil na Tuševem Teku Barv/Smile Nation Slovenia.

  Zelo zelo zabavno.

  Vročih 5:

  Tomorrowland ali Ultra Music Festival

  Techno ali EDM

  Digital mixer ali analogni mixer

  Apple Music ali Spotify

  Obiskati dogodek ali nastopiti na dogodku

  CHRNSa lahko najdeš na naslednjih družbenih omrežjih – Instagram, Facebook, Spotify, na našem YouTube kanalu pa si lahko ogledaš epizodo Smile at Home v kateri smo gostili multi- talentiranega ustvarjalca.

  Več informacij o dogajanju in nastopajočih sledi kmalu. Spremljaj nas na naših družbenih omrežjih, da boš prvi/prva izvedel/a sveže novice!

  Instagram

  Facebook

  Youtube

  Se beremo! =)

  Barbara Potrč – Smile Nation blogerka =)

  You don't have permission to register