fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Zakaj je cashless plačevanje kul?

  Zakaj je cashless plačevanje kul?

  Tako imenovano »cashless« plačevanje uporabljajo skoraj vsi veliki festivali po svetu. Tudi na dogodkih v Sloveniji je brezgotovinsko poslovanje prisotno že kar nekaj časa, saj se je izkazalo za izredno učinkovitega in praktičnega. Ker sami verjamemo vanj, smo se odločili, da boste z elektronskimi zapestnicami zopet plačevali tudi na Tuševem Teku Barv 2019, za vas pa smo pripravili 5 razlogov, zakaj je »cashless« plačevanje res super.

  1. Ni nadležnega drobiža
  Večini posameznikov gredo na živce kovanci, ki se valjajo po žepih in denarnicah, pogosto pa pristanejo na tleh, mi pa tega sploh ne opazimo, zato smo ob denar. To pa se še pogosteje zgodi na velikih dogodkih, kjer je gneča in kjer je po navadi prisotno tudi kakšno opojno sredstvo. Zahvaljujoč elektronskim zapestnicam se vam na dogodku leta z drobižem ne bo potrebno ukvarjati.

  2. Nakup poteka veliko hitreje
  Na dogodku leta bo na voljo dovolj postaj za polnjenje zapestnic, da bo vse potekalo tekoče, prav tako pa boste ob naročilu pijače ali hrane prihranili nekaj dodatnih minut, saj tako vam kot ponudniku ne bo treba šteti in vračati denarja.

  3. Denarnica na zapestju
  Z elektronsko zapestnico za brezgotovinsko poslovanje imate denarnico ves čas na svoji roki, zato vam ni vsakič potrebno brskati po torbici in denarnici ter iskati denar. Le dvignete in prislonite svojo roko – »voila«, nakup je opravljen.

  4. Preostanek denarja dobite nazaj
  Če vam denar ob koncu večera ostane na elektronski zapestnici, ga lahko na polnilnih postajah dobite nazaj, tako da s tem sistemom ne izgubite nič denarja.

  5. Ponudnikom je lažje
  Predstavljajte si, da delate za pultom, kjer vam deset ljudi naenkrat moli svoj denar za pijačo, vi pa še vedno vračate cente tistemu, ki je naročil eno pivo. Z elektronsko zapestnico se ta situacija olajša. Ponudnikom ni treba vračati denarja, saj vi le prislonite svojo zapestnico, s tem pa se izognete tudi možnosti napačnega vračila denarja zaradi nepozornosti.

  Priporočamo vam, da si ob začetku večera na zapestnico naložite večjo količino denarja, da kasnejša dodatna polnjenja in izguba časa ne bodo potrebni. Ko oziroma če pa vam denar ostane, ga lahko na koncu seveda prevzamete in je stvar rešena. Se beremo!

  Maša Belak
  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register