fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Vse, kar morate vedeti o »cashless« plačevanju na dogodku leta

  Vse, kar morate vedeti o »cashless« plačevanju na dogodku leta

  Že večkrat smo omenili, da bo na Tuševem Teku Barv 2019 plačevanje zopet potekalo preko RFID elektronskih zapestnic. »Cashless« oziroma brezgotovinsko poslovanje je dandanes zaradi svoje učinkovitosti zelo razširjeno. Ker pa se pri obiskovalcih še vedno pojavljajo dvomi in pomanjkanje informacij o tem načinu plačevanja, smo se odločili, da vas o njem poučimo od A do Ž.

  O prednostih brezgotovinskega plačevanja tako za organizatorja kot uporabnika smo pisali že v enem od prejšnjih blogov in si jih lahko še enkrat preberete tukaj. Da pa lahko prednosti res občutite, je dobro poznati sistem. Kako torej to zgleda v praksi?

  1. PREVZEM ELEKTRONSKE ZAPESTNICE
  Na vhodu boste ob predložitvi veljavne vstopnice za Tušev Tek Barv 2019 prejeli edinstveno festivalsko zapestnico z elektronskim čipom, ki vam jo bodo nadeli na roko. Takrat to postane vaša brezgotovinska denarnica, ki je veljavna le na prizorišču in na dan dogodka.

  2. NALAGANJE DENARJA
  Sedaj je čas, da vašo denarnico na zapestju napolnite z želeno količino denarja. Na prizorišču bo več označenih polnilnih postaj (PP), kjer bo to mogoče. Minimalni znesek, ki ga lahko naložite na zapestnico je 5 evrov, maksimalni znesek na zapestnici pa lahko znaša do 300 evrov. Pri polnjenju je dovoljeno nalaganje naslednjih zneskov: 5, 10, 15, 20, 30, 40, 50 in 100 evrov. Opozarjamo pa, da se pri prvem nalaganju od vašega naloženega zneska avtomatsko odšteje 1,5 evrov, kar je strošek za aktivacijo zapestnice. Ta znesek se vam torej odšteje samo pri prvem nalaganju denarja, vsako naslednje pa je brez dodatnih stroškov.

  3. BREZGOTOVINSKO PLAČEVANJE
  Ko imate želeno količino denarja na zapestnici, je ta pripravljena za uporabo. Ko kupite pijačo, vam natakar pove znesek, ki ga poravnate tako, da svojo zapestnico prislonite ob njihovo magnetno podlago. Takrat se iz vaše zapestnice odvede znesek. Stanje na zapestnici pa lahko kadarkoli preverite pri vseh natakarjih ali na polnilnih postajah.

  4. VRAČANJE PREOSTALEGA DENARJA
  Če vam ob koncu večera na elektronski zapestnici ostane nekaj denarja, je do 2.30 zjutraj možno vračilo, ki pa poteka po naslednjem principu. Če vam na zapestnici ostane 12 evrov, jih dobite nazaj 10, če vam ostane 8 evrov, jih dobite 6, itd. Zadržana sredstva v količini 2 evrov pa lahko še vedno porabite za nakup na prizorišču.

  Maša Belak
  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register