fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Ultimativni festivalski vodič: TTB 2019

  Ultimativni festivalski vodič: TTB 2019

  KJE? Ljubljana

  KAJ? Tek v barvah in zabava s svetovnimi zvezdami.

  KDAJ? Petek, 21. junij 2019

  HOLI BARVE! Na teku in dnevnem dogajanju bodo prisotne “HOLI BARVE”.

  PAKET PRESENEČENJ. Vsak udeleženec tuševega teka dobi nahrbtnik z bogato vsebino!

  DOBRODELNOST. Del sredstev bomo namenili v dobrodelne namene.

  ZABAVA! Po teku se bo odvila nora zabava s svetovnimi glasbenimi zvezdami.

  KAJ PRINESTI S SABO?

  1.
  Prijaznost, odprtost do drugačnosti in spoštljivost.

  2.
  Veljaven osebni dokument – osebno izkaznico ali potni list
  (Tušev Tek Barv sicer nima omejitve starosti, kljub temu pa polnoletni dobijo zapestnico, saj se na dogodku toči alkohol).

  3.
  Denar ali plačilno kartico za nakup hrane in pijače, saj boste denar naložili na plačilno festivalsko zapestnico.

  4.
  Zaščito proti soncu – če bo na dan dogodka zelo sončno, ne pozabite sončne kreme (očala dobite v nahrbtniku).

  KAJ PUSTITI DOMA?

  – negativen odnos in nespoštovanje do ostalih obiskovalcev in okolja
  – kakršnokoli napravo, ki lahko povzroči vžig in naredi škodo (žar, sveče, pirotehnika itd.)
  – domače živali in hišne ljubljenčke
  – orožja ali predmete, ki bi lahko bili nevarni in povzročili poškodbe
  – promocijske plakate in nalepke
  – ilegalne droge in substance
  – steklo
  – drone in profesionalne kakršnekoli snemalne naprave (mobilni telefoni
  so dovoljeni)
  – zvočnike
  – prenosne generatorje ali energetsko opremo
  – prenosne laserje
  – motorna vozila

  ODNOS, DROGE IN ALKOHOL TER ZDRAVSTVENA OSKRBA

  – bodite ljubeznivi, prijazni, odprti in razumljivi
  – prosimo vas, da ste spoštljivi do sebe, drugih in našega dogodka
  – pazite na svoje prijatelje
  – pijte veliko vode in jejte toplo hrano
  – če se počutite slabo, se odpravite do našega zdravstvenega osebja, ki bo veš čas na licu mesta in vam bo pomagalo v primeru nelagodja
  – na dogodku bo tudi ekipa Drogart (Slovensko združenje za zmanjševanje škodljivih posledic drog), na katere se lahko obrnete v vsakem trenutku
  – če ste priča zločinu, o tem obvestite varnostnike ali organizatorje v info šotoru
  – če se počutite ogrožene, prav tako obvestite osebje dogodka
  – bodite odgovorni – prepovedane droge na dogodku niso dovoljene

  KAKO PRITI DO DOGODKA?

  Tušev Tek Barv 2019 poteka v Ljubljani, in sicer na Kardeljevi ploščadi na Bežigradu. Do Ljubljane lahko z drugih koncev Slovenije prispete z avtobusom ali vlakom, pri katerem vam na povratno vozovnico omogočamo 50% popust. Prav tako pa je zelo uporabna tudi aplikacija »Prevozi«, kjer se lahko z drugimi dogovorite za prevoz do prestolnice. V Ljubljani so vam do prizorišča na voljo mestni avtobusi. Do Kardeljeve ploščadi vas zapeljejo linije 6, 8 in 11. Izstopiti morate na postaji Mercator, od tam pa imate le kakšno minutko ali dve hoje do dogodka. Prav tako pa vas na drugo stran dogodka pripeljeta liniji 13 in 20. Pri teh pa morate izstopiti na postaji Kardeljeva ploščad. Po izstopu imate prav tako le še kakšno minutko do prizorišča. Če pa se na dogodek odpravljate z avtom, je najbolje, da iz avtoceste izstopite pri izvozu Ljubljana-Tomačevo in po Štajerski cesti nadaljujete pot do cilja.

  PARKING

  Na dogodek se lahko odpravite z avtom, saj je po Ljubljani na voljo več javnih parkirišč. Nekatera od teh so plačljiva, druga ne. Na sliki so označena parkirišča v bližini, ki jih priporočamo.

  VSTOP NA DOGODEK

  Za vse tiste, ki boste tekli, bo na prizorišče možno z veljavno vstopnico v elektronski ali tiskani obliki vstopiti od 14. ure dalje. Tisti, ki pa imate karto za večerni del, boste lahko vstopili od 19. ure dalje.

  SMERNICE ZA UČINKOVIT IN HITER VSTOP:

  – Na vhodu bodo točke, kjer bomo poskenirali kode na vaših vstopnicah, zato jih imejte ob vstopu pripravljene na telefonu ali na papirju.
  – Pri sebi imejte veljaven osebni dokument s fotografijo.
  – Ob skeniranju vstopnice boste dobili festivalsko zapestnico s katero lahko vstopite po varnostnem pregledu na prizorišče.
  – S seboj ne nosite prepovedanih predmetov in substanc, ki so našteti zgoraj, saj boste s tem le podaljšali čas do vašega vstopa ali pa boste celo kaznovani.
  – Bodite strpni do zaposlenih na vhodu in do drugih, ki čakajo na vstop, in se ne prerivajte.
  – Prevzem zapestnic za imetnike vstopnic “Tek, dnevno in nočno dogajanje” bo možen na dan dogodka 21.6. od 9. ure zjutraj dalje

  VSTOPNICE IN ZAPESTNICE

  Vsi, ki bodo želeli vstopiti na prizorišče dogodka, morajo imeti s seboj vstopnico – na telefonu ali natisnjeno. Vstopnica mora imeti nepoškodovano kodo, da se jo lahko poskenira brez težav. Vsi obiskovalci z vstopnico dobijo plačilno festivalsko zapestnico, na katero si naložijo denar in z njo plačujejo hrano in pijačo na prizorišču. Razen pri nalaganju denarja na zapestnico, drugega gotovinskega poslovanja na dogodku ne bo. Če ste polnoletni, z veljavnim osebnim dokumentom na vhodu to potrdite in dobite še zapestnico, ki vam omogoča kupovanje alkoholnih pijač.

  PRIZORIŠČE

  TEK BARV

  Tradicionalni tek barv po nekaj kilometrski trasi se bo pričel ob 16.00 uri. Štart bo kot vedno na prizorišču dogodka, in sicer Kardeljevi ploščadi na Bežigradu. Nato se boste po skupinah, ne vsi naenkrat, podali proti barvnim točkam, ki vas čakajo na poti. Trasa za tek bo primerno označena, prav tako pa boste že od daleč videli postojanke s HOLI barvami, ki jih izkoristite za zabavo in fotografiranje. Cilj bo prav tako na Kardeljevi ploščadi, kjer se boste lahko odpočili, očistili barv, uživali ob dnevnem dogajanju in se pripravili na večerni del dogodka – zabavo s svetovnimi DJ zvezdami.

  ČASOVNICA PRIREDITVE

  14:00 Začetek dogodka in dnevnega dogajanja
  17:00 Štart teka (organiziranih bo več štartov)
  19:00 Začetek nočnega dogajanja
  02:00 Konec dogodka

  LINEUP

  14:00 – 16:30 MOBO
  16:30 – 18:25 TIM URBANYA
  18:25 – 19:25 KOSTA RADMAN
  19:30 – 20:40 MARTIN JENSEN
  20:45 – 22:00 MATTN
  22:05 – 23:20 LOST FREQUENCIES
  23:25 – 00:25 VINI VICI
  00:30 – 02:00 STEVE AOKI

  DNEVNE AKTIVNOSTI

  Čez dan bo na prizorišču potekalo veliko zanimivih in zabavnih aktivnosti. Izvajale se bodo razne promocije, tako da boste lahko kaj dobrega preizkusili, prav tako pa se boste lahko še dodatno rekreirali, saj smo za vas pripravili bogat dnevni program. Med drugim bodo potekale tudi vodene vadbe, tako da se boste lahko po teku še dodatno ogreli in pripravili na vrhunec večera. Lahko se boste tudi slikali. Na prizorišču bo zopet Photobox, s katerim si boste lahko dogodek leta v stilu zabeležili za vedno. Na voljo pa bodo tudi stojnice s hrano in pijačo, tako da ne boste lačni in žejni.

  VREME

  Junija so se v Ljubljani že pričeli poletni dnevi, zato bo vreme najverjetneje vroče in sončno. Oblecite se temu primerno, nosite sončna očala in se namažite s kremo z zaščitnim faktorjem, če boste dlje časa izpostavljeni soncu. V primeru dežja, pa s seboj prinesite primerno obutev in nepremočljiva oblačila.

  IZGUBLJENO, NAJDENO

  Če na prizorišču najdete očitno izgubljene predmete kot so denarnica, telefon, osebni dokumenti itd., jih dostavite na katerokoli uradno točko, ki se bodo nahajale na prizorišču. Če karkoli izgubite, ostanite mirni in se odpravite do info točke.

  HRANA IN PIJAČA

  Na prizorišču bodo na voljo razni ponudniki s hrano in pijačo, pri katerih boste lahko plačevali s posebno festivalsko zapestnico, na katero boste predhodno naložili denar. Prav tako bo na dogodku kar nekaj promocij, tako da boste lahko kaj pojedli in popili tudi brezplačno.
  Obiskovalci nad 18 let bodo lahko z drugo zapestnico, ki jo dobijo na vhodu in potrjuje polnoletnost, kupovali alkoholne pijače, mlajši od 18 let pa ne. Prav tako pa bodo na voljo kozarčki za večkratno uporabo na kavcijo.

  CASHLESS SISTEM PLAČEVANJA

  Kot je že znano, na dogodku ne bo gotovinskega poslovanja. Hrano in pijačo boste lahko plačevali le s posebno festivalsko zapestnico, na katero boste predhodno naložili denar (z gotovino ali kartico). Na prizorišču dogodka bo več označenih polnilnih postaj, kjer boste lahko napolnili svoje plačilne zapestnice. Dovoljeni zneski za polnjenje so 5, 10, 15, 20, 30, 40, 50, 100 eur
  Minimalni znesek za polnjenje je 5 eur, maksimalno stanje na zapestnici pa 300 eur. Stanje na zapestnici lahko kadarkoli preverite pri vseh natakarjih ali na polnilnih postajah. Če vam ob odhodu na zapestnici ostane nekaj denarja, ga lahko na polnilnih postajah dobite nazaj. Cena vračila denarja pa je pri tem 2 eur. Torej, če imate na zapestnici 2 eur, ne dobite nazaj nič,
  če pa imate na zapestnici 12 eur, dobite nazaj 10 eur itd.

  VARNOST IN OKOLICA

  Žurajte varno: držite se s prijatelji in pazite drug na drugega. Ne pozabite nekaj pojesti in popiti, da se boste počutili dobro.
  Trezno na cesto: če pridete z avtom, se v naprej dogovorite, kdo bo vozil nazaj in ne bo pil. Tudi prijatelji poskrbite, da voznik ne bo pod vplivom alkohola ali drog, da boste vsi varno prispeli nazaj domov iz dogodka leta.
  Ravnanje z odpadki: bodite prijazni do okolja in ne mečite odpadkov po tleh, ampak v za to namenjena odlagališča. Nihče ne želi žurati na smetišču!
  Poznavanje prizorišča: preden se popolnoma posvetite zabavi, si oglejte prizorišče – kje so stranišča, stojnice s hrano in podobno, da bo v času gneče iskanje teh lažje.

  S tem ultimativnim vodičem Tuševega Teka Barv 2019 ste sedaj brez dvoma pripravljeni na dogodek leta. V PDF obliki ga najdete tukaj.

  Se vidimo čez EN TEDEN!

  Maša Belak

  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register