fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Ogromen THROWBACK: Nazaj na prvi Tušev Tek Barv 2015

  Ogromen THROWBACK: Nazaj na prvi Tušev Tek Barv 2015

  Tušev Tek Barv prihodnje leto praznuje že svojo peto obletnico. Dogodek leta je od svojih začetkov pa do danes gostil že kar nekaj svetovno znanih zvezd, preveril kondicijsko pripravljenost mladih in starih tekačev ter od kosila do večera zabaval na tisoče v barve odetih obiskovalcev. Sedaj pa se vrnimo tja, kjer se je vse začelo. Nazaj v leto 2015, ko ste se še spraševali: »Kakšen Tušev Tek Barv, kaj je zdaj spet to?«

  24. junij 2015 je datum, ki se lahko zapiše v zgodovino. Takrat so se namreč pričeli postavljati temelji za dogodek, ki danes predstavlja vrhunec leta. »Živi zdravo skozi zabavo,« se je glasilo sporočilo, ki se ga drži še danes. In tako so se mladi in stari pred štirimi leti in pol polni pričakovanj zbrali na Sloveniji popolnoma novem teku, s čisto posebnim konceptom. Namen teka je bil združiti profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni, si pa želijo gibanja skozi zabavo. Zato je bil to tek, kjer prvič ni bilo merjenja časa in zmagovalcev, saj so zmagovalci tega teka čisto vsi, ki so dovolj pogumni, da sodelujejo.

  Koncept izhaja iz svetovno znanega »Color run-a«, ki pa so ga slovenski organizatorji povzdignili na nov nivo. Tek po 5 kilometrski trasi v parku Tivoli, kjer je sodelujoče pričakalo več barvnih postaj z magičnim »HOLI« barvnim prahom, se je končal z neprespano nočjo ob ritmih nizozemskega DJ-ja in producenta R3haba, ki je bil zvezda večera na stadionu Ilirija. Občinstvo pa so mu ogreli naši domači glasbeniki Gadi, Tabu, Mike Vale, duo Vanillaz.

  Čeprav je osnovni koncept Tuševega Teka Barv po petih letih še vedno enak, je v svojih letih obstoja doživel mnogo nadgradenj, ki so ga naredile boljšega in večjega. Vse do danes, ko dogodek predstavlja vrhunec leta vsem ljubiteljem teka in zabave. Odlična lokacija, izboljšane barve, bogatejša darila, bolj pestro dogajanje in program ter vrhunski svetovno znani izvajalci. Danes je Tušev Tek Barv dogodek leta, ki ga enostavno ne smete zamuditi, odštevanje pa se je že pričelo. Zato nas redno spremljajte in na peti obletnici pričakujte nepričakovano. Se beremo!

  Maša Belak
  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register