fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Obarvajte svoja jajca s HOLI barvami

  Obarvajte svoja jajca s HOLI barvami

  Velikonočni prazniki in podaljšani vikend so tu, zato je čas za tradicionalno barvanje velikonočnih pirhov. Najbolj znano in tradicionalno je barvanje s pomočjo čebulne lupine – tako jih bodo zagotovo pobarvale vaše babice. Nekateri jih barvajo z umetnimi barvami za pirhe ali pa jih okrasijo kar z nalepkami. Načinov je res veliko, mi pa smo se odločili, da z blogom za prihodnji teden pohitimo in vam v duhu Tuševega Teka Barv predstavimo še enega. Svoja jajca lahko namreč obarvate tudi s HOLI prahom.


  (Foto: Dietlind Wolf)

  HOLI prah je popolnoma neškodljiv, saj je sestavljen le iz dveh komponent – koruznega škroba in jedilne barve. Zato je veliko boljši za uporabo kot umetna barvila za pirhe. Prav tako pa je barvanje zelo preprosto in zanj potrebujete zelo malo »sestavin«.

  Za barvanje potrebujete:

  – trdo kuhana jajca
  – HOLI barvni prah
  – surov jajčni beljak ali lepilo za les

  Postopek:

  Jajca najprej kuhajte 8-10 minut, ne več, ne manj, da postanejo ravno prav trdo kuhana. Po tem jih takoj namočite v hladno vodo in tako preprečite, da bi okoli rumenjaka nastalo zeleno obarvanje. Na ohlajena jajca nato namažite surov jajčni beljak ali lepilo za les in jih pomočite v barvni prah. Vse ostalo je prepuščeno vaši domišljiji. Ko vse svoje unikatne pirhe pobarvate, pustite da se do konca posušijo in s svojimi umetnijami navdušite svoje najbližje.


  (Foto: Dietlind Wolf)

  Ekipa Tuševega Teka Barv 2019 vam želi lepe velikonočne praznike z obilo barv. Se beremo!

  Maša Belak
  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register