fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Naslednja nastopajoča bo ONA

  Naslednja nastopajoča bo ONA

  Velikokrat se zdi, da v svetu elektronske glasbe dominirajo moški ustvarjalci. Da to drži, se lahko hitro prepričamo že, če pogledamo na razne lestvice top DJ-jev, kjer do prve ženske pridemo šele po temeljitem »scrollanju«. Kljub temu pa je žensk, ki razturajo v svetu elektronske glasbe, kar nekaj. Ena od njih pa bo tudi naslednja nastopajoča na Tuševem Teku Barv 2019.


  (Mari Ferrari na Tuševem Teku Barv 2018)

  V prejšnjem blogu smo se spomnili vseh nastopajočih na že preteklih dogodkih Tušev Tek Barv. Med njimi so bile tudi tri ženske izvajalke, ki so navdušile slovensko publiko, še posebej moški del občinstva. Ukrajinska DJ-ka Juicy M je s svojimi ritmi predlani zabavala ljubljansko množico, lani pa sta bili ženski predstavnici nastopajočih Nemka Maria Roganova, bolj znana kot Mari Ferrari, in pa takrat le devetnajstletna nizozemska DJ-ka Sophie Francis, ki je nastopala tudi že na odrih Ultre. Letos se bo tem pridružila še ena odlična ženska izvajalka.


  (Sophie Francis na Tuševem Teku Barv 2018)

  Trenutno na DJ MAG lestvici 100 top DJ-jev najdemo 7 ženskih ustvarjalk, od tega en duo, ki konkretno konkurirajo svojim moškim kolegom. Na 27. mestu lestvice najdemo Nervo – duo dveh avstralskih glasbenih producentk, ki ju poleg ljubezni do glasbe povezuje še nekaj. Miriam in Olivia Nervo sta namreč dvojčici, ki sta v glasbenem svetu prisotni že od leta 2000, okronani pa sta za najbolje plačani ženski DJ-ki na svetu. Skladba »When Love Takes Over«, ki jo izvajata David Guetta in Kelly Rowland je deloma njun produkt, prav tako pa sta sodelovali z raznimi znanimi izvajalci kot so Afrojack, Steve Aoki, Nicole Scherzinger, Britney Spears, Armin van Buuren, Kylie Minogue in drugi.


  (Dvojčici Nervo v akciji)

  Kateryna Kremko oziroma Miss K8 pa je ukrajinska DJ-ka, ki je trenutno uvrščena na 65. mesto lestvice. Na sceni je že od leta 2012, ko je izdala svoj prvi single »Unforgettable«, leta 2016 pa je izdala tudi svoj album z naslovom MAGNET. Nekaj mest za njo na lestvici najdemo Mariano Bo. Mariana je violinistka in glasbena producentka iz Mehike, ki je prejela podporo s strani samega Armina van Buurena, ter nastopila že na Electric Daisy Festival v Las Vegasu in na Ultri.


  (Ukrajinska DJ-ka Miss K8)

  Na 72. mestu lestvice najdemo belgijsko DJ-ko MATTN. Svetlolaso lepotico, ki je ena izmed najbolj vročih mladih ženskih izvajalk v krogih elektronske glasbe. Nastopala je že na belgijskem Tomorrowlandu in mnogih drugih festivalih po celem svetu, omožil pa jo je sam DJ Dimitri Vegas. Proti koncu lestvice pa naletimo tudi na izvajalki Alison Wonderland in Nino Kraviz, ki si sledita na 96. in 97. mestu in sta zadnji ženski izvajalki na seznamu najboljših DJ-jev na svetu.


  (Alison Wonderland v elementu)

  Kot vidite, je odličnih ženskih izvajalk elektronske glasbe kar nekaj. Katera pa bo tista, ki jo boste lahko slišali na Tuševem Teku Barv 2019, pa bo znano zelo kmalu, zato podrobno spremljajte naš Facebook in Instagram profil. Se beremo!

  Maša Belak
  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register