fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Kje lahko v naravi športate za 1. maj?

  Kje lahko v naravi športate za 1. maj?

  Končno smo dočakali maj in končno so se začeli težko pričakovani toplejši dnevi, ko se lahko ven odpravimo le v tanki jakni, bunde pa pustimo doma. Prav tako pa nas do dogodka leta 2019 ločita le še manj kot dva meseca. Zato je sedaj popoln čas, da se začnemo malo ogrevati, da bomo 21. junija lažje zdržali na nogah vse od popoldneva pa do naslednjega jutra.

  Kot veste, Tušev Tek Barv ni tekmovanje, ampak zabava. In čeprav se na teku čas ne bo meril in je bolj kot rezultat pomembno to, da se ob njem neizmerno zabavate, se lahko nanj kljub temu malo pripravite in tako naredite nekaj dobrega za svojo dušo in telo. Poglejte malo okoli sebe. Pomlad je, vse zeleni in narava kar kliče.

  Ta teden ima večina učencev počitnice, skoraj vsi pa smo prosti za prvomajska paznika. Zakaj se torej ne bi vsaj en dan odpravili v naravo in malo športali, pa četudi samo s hojo. Za vas smo s tem razlogom pripravili nekaj odličnih destinacij po Sloveniji, kamor se lahko odpravite za 1. ali 2. maj in se malo razgibate.

  LJUBLJANA
  V Ljubljani so najbolj priljubljene destinacije za športanje ljubljanski hribčki kot so Rožnik, Golovec in Orle, ki so primerni tako za kolesarjenje kot tek in hojo. Za pohod je odlična Šmarna gora s čudovitim pogledom na prestolnico, v velik užitek pa je tudi tek ob mirnem Ljubljanskem barju. Če pa želite že pred dogodkom leta teči po trasi Tuševega Teka Barv 2019, lahko storite tudi to.

  MARIBOR in CELJE
  Če ste v bližini Maribora, je odlična lokacija za kolesarjenje, tek ali pohod mariborsko Pohorje, kjer lahko uživate ob čudovitem razgledu na mesto. Prav tako lahko raziščete pohorski pragozd, Lovrenško, Črno in Ribniško šotno barje z jezeri in slapove Veliki in Mali Šumik in bistro Lobnico, ali pa se odpravite na tek ob reki Dravi.


  (Razgled na Maribor iz Pohorja)

  Najljubši destinaciji Celjanov za rekreiranje sta Celjska koča in Grmada, ki je nad njo. Tja se lahko odpravite peš, pogumni pa tudi s kolesom. 1. in 2. maja bo na Celjski koči prav tako potekal brezplačni test vrhunskih koles, tudi električnih, zato lahko svoj obisk izkoristite še za to. Če radi tečete ob vodi, pa sta odlični lokaciji za to Šmartinsko jezero ali pa pot ob reki Savinji.


  (Razgled na Celje iz Grmade nad Celjsko kočo)

  GORENJSKA
  Gorenjska je polna čudovitih poti. Vsak pozna Blejsko jezero, ki je odlična destinacija za tek. Lepa je tudi tekaška pot iz Mojstrane na Jesenice, ki večinoma poteka po gozdu in je zelo razgibana. Odlična je prav tako za kolesarjenje. Še ena pot vredna omembe pa je tista med Kranjsko Goro in Planico.


  (Blejsko jezero)

  KRAS
  Na Krasu je zelo popularna pešpot Srečka Kosovela, ki poteka skozi gozdičke, kraške gmajne in mimo vinogradov znamenitega kraškega terana, pot pa je doga sedem kilometrov. Čeprav se je Kraški maraton letos že odtekel, se lahko 1. maja odpravite po njegovi poti. 21-kilometrska trasa se začne v Sežani in nadaljuje proti Lipici. Tam prečkate mejo in tečete proti Bazovici, nato proti Trebčam in nazaj proti slovenski vasi Orlek, od koder se odpravite nazaj v Sežano.

  OBALA
  Slovenska obala je polna poti tik ob morju, kjer si lahko spočijete dušo in oči. Tecite skozi Piran, Portorož, Lucijo, Sečo, Strunjan in njihovo okolico.


  (Strunjan)

  Če do danes niste vedeli, kaj bi počeli 1. in 2. maja, imate sedaj kar nekaj izbire. Odpravite se na kolo, tecite, sprehodite se po vaši priljubljeni poti v naravi, ali pa se odpravite na drugi konec Slovenije in odkrijte novo čudovito lokacijo, ki jih je v naši državi nemalo. Se beremo!

  Maša Belak
  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register