fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  Hrvatska publika nije podlegla atmosferi panike, prodaja ulaznica za nadolazeća događanja bilježi rast

  Hrvatska publika nije podlegla atmosferi panike, prodaja ulaznica za nadolazeća događanja bilježi rast

  Koronavirus odnio je i svoju prvu festivalsku “žrtvu”.  Službeno je otkazan Winter Tomorrowland, Ultra u Abu Dhabiju, sajam automobila u Genevi, Mobile World Congress u Barceloni, a nagađa se i o vrlo mogućem otkazivanju Ultre u Miamiju.

  No, idemo se vratiti u Hrvatsku. Iako su se prvi slučajevi COVID-19 virusa pojavili kod nas, građani i dalje kupuju ulaznice za nadolazeća događanja. Cijeli situaciju prokomentirao je osnivač i direktor Entria, Berislav Marszalek: „Htjeli bismo umiriti naše kupce i napomenuti kako će se, prema informacijama koje imamo u ovom trenutku, svaki od preko 150 događaja u Hrvatskoj koji su trenutno u prodaji putem Entria – regularno održati. Dapače, prema analizi koju smo napravili ovaj vikend, ulaznice se prodaju uobičajenim tempom. Čak je broj prodanih ulaznica u zadnjem tjednu veljače, nadmašio prvi i drugi tjedan”, izjavio je Marszalek.

  U prilog toj tvrdnji priložena su dva grafikona – jedan koji prikazuje trend prodaje 70 najvećih Entrio događanja tijekom veljače, čija prodaja je počela prije 1. veljače i završava nakon 1. Ožujka

  PRODAJA ULAZNICA U VELJAČI, ENTRIO.HR – GRAFIKON BR. 1

  Drugi grafikon prikazuje isti trend, s time da su iz kalkulacije uklonjena dva velika događaja koji su, zbog najave novih izvođača i promjene cijena, uzrokovali veliki skok u prodaji u trećem tjednu.

  PRODAJA ULAZNICA U VELJAČI, ENTRIO.HR – GRAFIKON BR. 2

  “Na dnevnoj bazi pratimo aktualna zbivanja i preporuke hrvatskih zdravstvenih institucija koje su, kako se sada čini, odlično odreagirale i drže situaciju pod kontrolom. Svakako savjetujemo svima da se ponašaju odgovorno i prate upute nadležnih institucija, ali čvrsto vjerujemo da mjesta za paniku nema i da će građani moći po planu uživati na svojim omiljenim događajima. Izgleda da Hrvati koji izlaze na događanja, a u Entrio sustavu je to većim dijelom urbana populacija između 20 i 40 godina, nisu podlegli atmosferi panike koja se ovih dana, često pretjerano, širi”, zaključio je Berislav Marszalek.

  Zaključak: nasmiješi se jer Smile Zagreb se sigurno održava! Fynolla, Kosta Radman, Dallerium i novo ime koje ćemo otkriti u nedjelju čekaju te 30.05. na Jarunu. Svoju ulaznicu po cijeni od 100 ili 130 kuna možeš kupiti preko sustava Entrio. https://www.entrio.hr/event/smile-zagreb-7507

  You don't have permission to register