fbpx

Smile Newsletter

Enter your email to get all the latest Smile news

  5 top DJ-jev na svetu na 5. obletnici dogodka leta

  5 top DJ-jev na svetu na 5. obletnici dogodka leta

  Letošnji Tušev Tek Barv ni kot katerikoli do sedaj. Letošnji Tušev Tek Barv je nekaj posebnega. Praznuje namreč že svojo 5. obletnico obstoja, kar pa je treba temu primerno proslaviti. Verjetno ste že opazili, da imamo na letošnjem dogodku leta najbolj vrhunsko paleto izvajalcev do sedaj. Zakaj? Ker tako velik dogodek kot je 5. obletnica, enostavno potrebuje 5 top svetovnih DJ-jev.

  Govorimo o top svetovnih DJ-jih po DJ MAG lestvici 100 najboljših izvajalcev elektronske glasbe. DJ MAG je britanska spletna stran in mesečna revija, ki izhaja že od leta 1991, v celoti pa sta posvečeni elektronski glasbi. Njihova lestvica top DJ-jev je tako najbolj priznana lestvica na svetu, zato ni dvoma, da je vsak izvajalec, ki se znajde na njej, vrhunski. V Slovenijo 21. junija tako samo za vas prihaja kar 5 izvajalcev, ki jim je uspela uvrstitev na to prestižno lestvico.

  Prvi od njih je Steve Aoki – ikona svetovne elektronske glasbe, dvakratni Guinnessov rekorder in prava starešina med didžeji. Uvršča se na 11. mesto lestvice, tik za zvezdo Marshmello in tik pred legendo R3hab. Na 17. mestu mu sledi Lost Frequencies oziroma Felix De Laet – mlad belgijski DJ, ki bo prav tako z nami 21. junija. Na lestvici je mesto pred njim DVBBS, mesto za njim pa KSHMR.

  Na dogodek leta prihajata tudi Vini Vici – DJ-ja izraelskih korenin Aviram Saharai in Matan Kadosh, ki sta dobro poznana in izkušena producenta elektronske glasbe. Svoje moči sta združila in ustvarila projekt Vini Vici, s katerim sta želela izraziti svojo ljubezen do glasbe stare šole in jo povezati z novimi progresivnimi zvoki, kar jima je s svojimi skladbami tudi nedvomno uspelo. Trenutno se uvrščata na 34. mesto lestvice, takoj za izvajalci The Chainsmokers, Kygo in Timmy Trumpet.

  Na 54. mestu lestvice nas čaka še naš Martin. Ne Garrix, ampak Martin Jensen, najbolj prepoznaven po svojem hitu Solo Dance, ob katerem boste lahko sami ali s svojimi prijatelji zaplesali na Tuševem Teku Barv 2019. Na koncu pa jim sledi še naša edina ženska izvajalka letos. To je zapeljiva blondinka in boljša polovica Dimitrija Vegasa – MATTN. Uvršča se na 72. mesto lestvice in je tako ena od redkih žensk, ki jim je to uspelo.

  Vstopnic za tek na dogodku leta bo vsak čas zmanjkalo, še vedno pa je na voljo kar nekaj vstopnic za večerni del dogodka, ko se nam bodo predstavile najboljše svetovne zvezde, ogreli pa vas bodo tudi Kosta Radman, Tim Urbanya in Mobo. Zagotovite si svoje vstopnice še danes in praznujte 5. obletnico z nami, svetovnimi zvezdami in svojimi prijatelji. Se beremo!

  Maša Belak
  TTB 2019 blogerka

  You don't have permission to register